نکات ایمنی سیم کشی ساختمان

کاربر بلاگیکس کاربر بلاگیکس کاربر بلاگیکس · 1400/10/23 23:44 · خواندن 3 دقیقه

در این مقاله قصد داریم به بررسی نکات احتیاطی و مهم ترین نکات ایمنی سیم کشی ساختمان بپردازیم.
 بررسی محیط کار:
یکی از مهم ترین نکات ایمنی در سیم کشی ساختمان بررسی محیط کار توسط برقکار است. برقکارهای ساختمانی برای راه اندازی سیستم برق ساختمان و قرار دادن سیم ها و کابل های برق در محل مناسب باید در موقعیت های مبهم و خطرناک قرار گیرند که مهمترین آنها کار در ارتفاع، کار در زیر زمین و کار در مجاورت آب و رطوبت است. کرد.
به همین دلیل، برق کاران برای کسب اطلاعات لازم و شناخت کلی از فضا باید محیط کار خود را جستجو کرده و خطرات احتمالی را شناسایی کرده و برای رفع آنها تلاش کنند. آنها همچنین باید با دستورالعمل های کلی محل کار و محدودیت های ساختمانی آشنا باشند.
استفاده از لباس و تجهیزات مناسب:
یکی از مهمترین نکات ایمنی سیم کشی ساختمان، استفاده از لباس و تجهیزات با کیفیت و ایمن توسط برقکاران ساختمانی می باشد. برقکارهای ساختمانی باید از لباس های محافظ، دستکش و عینک های غیر رسانا استفاده کنند، زیرا همیشه احتمال جرقه یا برق گرفتگی در هنگام سیم کشی ساختمان وجود دارد.
همچنین با توجه به شرایط محیط کار خود و احتمال افتادن یا افتادن ابزار، مواد و ... از کلاه ایمنی مناسب استفاده کنند. شاید در نگاه اول تهیه و استفاده از این تجهیزات اضافی پرهزینه به نظر برسد، اما باید گفت تاثیری که در حفظ جان و سلامت افراد می گذارد غیرقابل انکار است و به راحتی از حوادث تلخ جلوگیری می کند، بنابراین ارزش هزینه کردن را دارد. .
استفاده از ابزار با کیفیت:
بدیهی است که هر شغل فنی نیاز به استفاده از ابزار خاص خود دارد. برق سازی ساختمان برای اجرای سیم کشی و سیستم برق نیاز به استفاده از ابزارهای مختلف از جمله فنر سیم کشی، دستگاه فنر برقی، فازمتر، قیچی کابل و... برای اجرای صحیح سیستم برق ساختمان، برقکاران ساختمانی باید از بالا استفاده کنند. ابزارهای باکیفیت تا در حین انجام پروژه با مشکل خاصی مواجه نشوند.
این نیز یکی از مهم ترین نکات برای افزایش ایمنی سیم کشی ساختمان است، زیرا در صورت استفاده از ابزار ضعیف، احتمال آسیب دیدن سیم ها و کابل های برق وجود دارد.
فاصله استاندارد را رعایت کنید:
 استانداردهای برق ساختمان مجموعه قوانینی است که باید در هنگام ساخت برق رعایت شود چرا که همه می دانیم که برق خطرناک است و اگر کارهای ساختمانی نامنظم و استاندارد انجام نشود خسارات جبران ناپذیری به بار می آورد. بنابراین باید با استانداردهای برق ساختمان آشنا باشید.
یکی از مهمترین این استانداردها رعایت فواصل است. متن زیر به بررسی برخی از مهم ترین فواصل در حین برق رسانی ساختمان می پردازد:
فاصله کلیدها از کف تمام شده ساختمان باید بین 110 تا 120 سانتی متر باشد.
فاصله پریزهای برق، تلفن و آنتن از کف باید بین 30 تا 40 سانتی متر باشد.
فاصله جعبه فیوز از کف ساختمان باید بین 150 تا 170 سانتی متر باشد.
فاصله جعبه فیوز از لوله های آب و گاز باید 1 متر باشد.
فاصله پنل تا آیفون از کف باید 140 تا 150 سانتی متر باشد.
فاصله آویز چراغ از سقف ساختمان باید 30 تا 50 سانتی متر باشد.
فاصله تمامی قوطی ها از چارچوب در باید بین 15 تا 25 سانتی متر باشد.