سیم کشی توکار ساختمان

سیم کشی برق (توکار) چه کاربردهایی دارد؟
در روش های سیم کشی برق توکار، موقعیت یابی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. کارشناس برق ساختمان باید بتواند بهترین و اقتصادی ترین روش سیم کشی برق را با حفظ ایمنی و معیارهای مهم اجرا کند. روش های رایج این نوع سیم کشی ساختمان شامل موارد زیر است:
1. سیم کشی توکار توسط جعبه اتصال: این روش سیم کشی ساختمان در گذشته بسیار متداول بوده است، در نقطه ای خاص از دیوار (معمولا بالای کلیدها و پریزها) جعبه اتصال قرار می گرفت و سیم های لازم گرفته می شد. از این جعبه البته سال هاست که این روش کنار گذاشته شده و امروزه هم استفاده از آن غیرقانونی است، زیرا این روش خطرات زیادی دارد.
2. سیم کشی در کار توسط جعبه کلید سوکت: در این روش محفظه ای در داخل دیوار در نظر گرفته می شود که جعبه کلید یا پریز در آن قرار می گیرد که علاوه بر حفظ زیبایی با بازکردن آسان پیچ ها و برداشتن قسمت بیرونی کلید باعث حفظ زیبایی می شود. و سیم سوکت قابل دسترسی است.
3. سیم کشی در محل کار توسط جعبه فیوز: در این روش می توان با توجه به میزان برق مورد نیاز در قسمت های مختلف فضای ساختمان با کنترل نحوه توزیع برق و با قرار دادن سیم ها در داخل جعبه فیوز، برق مورد نیاز را توزیع کرد. گرانتر از دو روش دیگر است اما خوبی آن این است که در صورت بروز مشکلات فنی و یا مشکلات دیگر در برق ساختمان مانند اتصال و ... مشکل ایجاد شده در این روش بسیار راحت بررسی و عیب یابی می شود.
انواع سیم های مورد استفاده در سیم کشی برق و ساختمان
هر سیم برق از یک فاز و یک صفر تشکیل شده است. در سیم کشی های سطحی و توکار معمولا از سیم های یک رشته یا دو رشته استفاده می شود. در سیم کشی توکار از سیم های تک رشته ای و در سیم کشی های سطحی از سیم های دو رشته ای استفاده می شود. . یکی از انواع سیم هایی که برای سیم کشی برق ساختمان استفاده می شود، سیم های پاششی می باشد. سیم های مورد استفاده در سیم کشی برق ساختمان، سیم هایی هستند که دارای یک سری سیم هادی هستند و به دلیل انعطاف پذیری قابل شکل گیری هستند. از این نوع سیم ها بیشتر در تابلوهای برق و سیستم های برق فشار قوی استفاده می شود. پخش کننده است که مشخصه این سیم ها بین مشخصات سیم های اسپری و سیم است. تراکم صدا را کاهش می دهد، به همین دلیل از این سیم ها در خطوط تلفن استفاده می شود.