شرایط شرکت در آزمون نظام مهندسی

شرایط شرکت در آزمون نظام مهندسی چیست؟
برای شرکت در آزمون نیاز به داشتن مدرک مهندسی (لیسانس) از یکی از هفت رشته مهندسی عمران، معماری، برق، مکانیک، ترافیک، شهرسازی و نقشه برداری می باشد. همچنین افراد می توانند بعد از 3 سال از لیسانس، 2 سال کارشناسی ارشد و یا 1 سال دکتری در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند. بدیهی است افرادی که از تاریخ دوره کاردانی هر پنج سال یکبار دارای مدرک کاردانی هستند معادل یک سال کارشناسی می باشد. بر اساس تبصره ۲ ماده ۷ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، جدول کد رشته های مختلف و نوع پروانه اشتغال به کار (اعم از اصل یا مرتبط) بر اساس عنوان مدرک دانشگاهی و آخرین مصوبات کمیسیون معادل سازی از دفتر سازمان های مهندسی و امور بین الملل وزارت مسکن و شهرسازی.
به تمامی سازمان های نظام مهندسی ساختمان استان به شرح زیر اعلام شده است که داوطلبان باید با تطبیق آن با مدرک تحصیلی خود در آزمون ثبت نام کنند. برای آزمون نیازی به پایان خدمت نیست و قبولی 4 سال اعتبار دارد و داوطلبان می توانند تا 4 یا 4 سال پس از قبولی خدمت یا معافیت آمادگی لازم را داشته باشند اما باید دارای سالها سابقه کار لازم باشند. آزمون یک مرحله ای است و مصاحبه و گزینش ندارد.
آیا آزمون نظام مهندسی آسان است؟
آزمون نظام مهندسی آزمونی است که چندان سخت نیست، باید اطلاعات و راهکارهایی داشته باشیم و بر اساس آن راهکارها عمل کنیم.
ابتدا باید بدانیم چرا باید خودمان را اذیت کنیم و در این آزمون شرکت کنیم و برای مجوز استخدام اقدام کنیم؟
در سال های گذشته مهندسانی که پروانه اشتغال به کار در نظام مهندسی دریافت می کردند درآمد بسیار خوبی داشتند اما در سال های اخیر اولاً به دلیل رکود بازار مسکن و کاهش ساخت و ساز و ثانیاً به دلیل اخذ پروانه اشتغال برای بسیاری از مهندسان جدید. افرادی که وارد بازار کار شده اند این درآمد را بسیار کمتر کرده اند. اما در کل داشتن حق امضا یا همان پروانه اشتغال برای هر مهندس و اعتباری لازم است. با این مجوز می توانید شخصیت رسمی و قابل اعتماد تری در بین مردم و سایر مهندسان داشته باشید.